Cafea Dalgona – reţeta originală

Cafeaua Dalgona este delicioasă şi nu e de mirare că reţelele sociale au fost „invadate” de poze prezentând această băutură. Îţi prezentăm reţeta originală.

Dalgona nu este o creaţie recentă, ci se bea deja de muţi ani în Coreea de Sud, ţara sa de origine. Dar, mai ales în timpul pandemiei de coronavirus, această cafea a devenit foarte îndrăgită şi cunoscută în întreaga lume. În timpul izolării sociale, multe persoane au încercat reţeta şi mai ales influencerii au împânzit reţelele sociale cu poze prezentând această băutură. Nici nu este de mirare: cafeaua Dalgona este foarte cremoasă şi delicioasă.

Se prepară uşor, regula de bază fiind: trebuie să foloseşti în cantităţi egale cafea solubilă, zahăr şi apă fierbinte. Cantităţile pot varia în funcţie de preferinţele tale (respectiv în funcţie de cât de tare vrei să fie cafeaua).

Cafea dalgona

Cafea Dalgona – ingrediente (pentru o porţie)

Pentru pahar mic/cană:

  • 1 ½ lingură cafea solubilă
  • 1 ½ lingură zahăr
  • 1 ½ lingură apă fierbinte
  • ½ pahar/cană lapte de vacă sau vegetal

Pentru pahar mare:

  • 2 linguri cafea solubilă
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri apă fierbinte
  • ½ pahar  lapte de vacă sau vegetal

Descarcă şi tipăreşte reţeta: Cafea Dalgona

Mod de preparare

Durată de preparare: aproximativ 15 minute

Click dacă vrei să vezi videoclipul:

  • Se toarnă cafeaua solubilă, zahărul şi apa într-un castron. Se bat cu telul sau mixerul până obţinem o spumă consistentă.
  • Spuma se toarnă (eventual folosind o lingură) peste lapte. Laptele poate fi rece sau cald, după preferinţă. Şi se poate folosi lapte de vacă sau vegetal (de cocos, ovăz, orez, migdale, etc.).
  • Cafeaua poate fi decorată cu pudră de cacao, scorțișoară, ciocolată rasă sau biscuiți fărâmițați fin.

Tiramisu – reţeta originală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conţinut protejat!