Coronavirus: Harta interactivă arată unde s-a răspândit COVID-19

Sunt cazuri de coronavirus în zona unde vrei să îţi petreci concediul? Această hartă îţi arată în timp real unde s-a răspândit COVID-19.

Coronavirus (COVID-19, 2019-nCoV) – harta cu toate cazurile confirmate

Actuala epidemie de coronavirus îşi are originea în provincia Wuhan din China, dar s-a răspândit cu rapiditate în întreaga lume. Dacă trebuie să călătoreşti în următoarea perioadă, îţi recomandăm să verifici care este situaţia în ţara de destinaţie. În special dacă numărul îmbolnăvirilor zilnice este în creştere, informează-te dacă existe anumite măsuri speciale care s-au luat în ţara respectivă. Altfel, rişti, de exemplu, să pleci în concediu într-o ţară unde trebuie să stai 14 zile în carantină.

Cercetătorii de la Universitatea din Baltimore (Maryland, USA) au realizat o hartă unde poţi vedea în timp real toate cazurile confirmate.

Harta aceasta este actualizată de mai multe ori pe zi. Ea prezintă date primite de la Organizația Mondială a Sănătății, dar şi de la autorităţile din China, Statele Unite ale Americii şi Europa.

Click aici dacă vrei să vezi harta mai mare.

Când deschizi harta interactivă, vezi în mijloc mapamondul – iar imaginea o poţi mări sau muta după cum doreşti (de exemplu pentru a vedea Europa mai mare). În partea stângă a ecranului este o listă cu ţările în care s-a răspândit coronavirusul – inclusiv numărul pacienţilor. În partea dreaptă a ecranului afli câte persoane sau vindecat şi câte au decedat din cauza virusului.

Hartă COVID-19 în România

Există şi o hartă specială cu datele din România. Datele sunt oficiale, primite de la Institutul Naţional de Sănătate Publică. Se actualizează zilnic, când Institutul anunţă datele.

Harta pentru România funcţionează exact ca cea pentru întreaga lume, doar că vezi datele detaliate din ţara noastră. Alege un judeţ şi vei vedea numărul cazurilor confirmate, numărul persoanelor izolate sau în carantină şi numărul deceselor.

Click aici pentru a vedea harta mai mare.

Recomandările Ministerului Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii a publicat o listă cu 10 lucruri pe care trebuie să le ştii despre îmbolnăvirea cu coronavirus:

  1. Spală-te pe mîini de mai multe ori pe zi.
  2. Evită contactul cu persoane care sunt suspecte de infecţii respiratorii acute.
  3. Evită să îţi atingi ochii, nasul şi gura cu mâinile.
  4. Acoperă-ţi gura şi nasul atunci când strănuţi sau tuşeşti.
  5. Nu lua medicamente antivirale şi nici antibiotice decât dacă au fost prescrise de medic.
  6. Curăţă suprafeţele din casă, de la birou etc. cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool.
  7. Foloseşte mască de protecţie doar în cazul în care eşti suspectat că te-ai îmbolnăvit sau dacă acorzi asistență persoanelor bolnave.
  8. Sună la 112 dacă ai febră, dacă tuşeşti sau dacă te-ai întors de cel puţin 14 zile din China sau din altă zonă aflată în carantină (de exemplu Italia).
  9. Produsele „MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu reprezintă un pericol.
  10. Animalele de companie nu transmit coronavirus.

Vitamine: Ce sunt și la ce ajută?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conţinut protejat!