Filme noi în cinema și pe Netflix – martie 2020

Şi în luna martie 2020 apar filme noi în cinematografele din România, dar și pe Netflix. Află din acest articol ce filme au premiera în martie.

Probabil cel mai aşteptat film al lunii martie este Mulan – o ecranizare „live action” a desenului animat Disney din anul 1998. Fanii genului horror se vor bucura de lansarea filmului A Quiet Place 2, iar cei care preferă să urmărească filme de acţiune îl vor revedea în curând pe Vin Diesel în Bloodshot.

În cinema din 6 martie 2020:

Micul Joe / Little Joe

Alice Woodard (rol jucat de Emily Beecham) lucrează într-un laborator botanic. Aici, reuşeşte să producă o plantă care le aduce oamenilor fericire şi pe care o numeşte „Micul Joe”.

Tot înainte / Onward

Un film de animaţie 3D produs de Pixar. Acţiunea se petrece într-o lume magică, populată de fiinţe fantastice. Dar şi aici tehnologia se dezvoltă şi magia dispare încet-încet. Doi elfi primesc un cadou care le permite să mai petreacă 24 de ore cu tatăl lor care a decedat cu mulţi ani în urmă. Dar vraja nu funcţionează cum trebuie şi cei doi fraţi reuşesc să readucă la viaţă doar picioarele tatălui lor.

Urma

Thriller românesc cu Marin Grigore, Teodor Corban, Mădălina Ghenea, Irina Rădulescu şi Dragoş Bucur.

Pianistul Anton (jucat de Marin Grigore) este dat dispărut. Poliţistul care preia cazul (Teodor Corban) află treptat despre destinul zbuciumat al artistului, despre relaţiile sale bizare şi deciziile care au declanşat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinţilor, Anton devenise obsedat de fericirea surorii sale, Ana (Irina Rădulescu), dincolo de limitele iubirii fraterne.

Colecția de artă: van Gogh / Exhibition on Screen: Vincent van Gogh – A New Way of Seeing

Film documentar ce face parte din seria Exhibition on Screen (rom.:  Expoziţie pe ecran) şi este dedicat pictorului olandez Vincent van Gogh. Viaţa lui van Gogh a captivat, probabil mai mult decât a oricărui alt artist, imaginaţia povestitorilor. Acest documentar premiat prezintă lumea fascinantă a pictorului post-impresionist, lucrările sale şi câteva interviuri exclusive cu curatorii de la muzeul van Gogh.

Filme care au premiera în 13 martie:

Bloodshot

În acest film de acțiune, Vin Diesel joacă rolul soldatului Ray Garrison. După ce el și soția sa sunt uciși, Ray este readus la viață de o echipă de cercetători. Cu ajutorul nanotehnologiei, capătă puteri fantastice. Se transformă în Bloodshot, o mașină de ucis. Când își amintește cine i-a ucis soția, dorește răzbunare.

Ivana cea Groaznică / Ivana Grozna / Ivana the Terrible

Ivana provine din Serbia, dar trăiește în România. După unele probleme de sănătate, decide să își petreacă vara pe celălalt mal al Dunării, în oraşul natal, înconjurată de familie. Acolo, primarul îi propune să fie imaginea festivalului de muzică Podul Prieteniei.

Lassie Come Home / Lassie – Eine abenteuerliche Reise

Lassie, cel mai faimos câine din istoria cinematografiei, revine pe marile ecrane.

Flo (jucat de Nico Marischka) are 12 ani, iar cea mai bună prietenă a sa este Lassie, o căţeluşă din rasa collie. Cei doi locuiesc într-un sătuc din sudul Germaniei. Dar atunci când tatăl lui Flo devine şomer, familia trebuie să se mute într-o locuinţă mică, unde câinii nu sunt permişi. Lassie este adoptată de un conte, care pleacă cu ea în concediu la Marea Nordului. Lassie fuge de acolo şi porneşte o aventură prin toată Germania, căutându-l pe Flo.

Filme ce vor fi lansate în 20 martie:

Fără zgomot 2 / A Quiet Place: Part II

După evenimentele nefericite de acasă (primul film), cei rămași din familia Abbot se află acum altundeva, dar sunt urmăriţi de acelaşi pericol. Cel mai mic sunet pe care îl fac ar putea fi ultimul. Dar acum nu doar creaturile extraterestre sunt o problemă: în lupta pentru supravieţuire, orice om îţi poate deveni inamic.

Ailo – Aventuri în Laponia / Aïlo: Une odyssée en Laponie

Ailo este un pui de ren din Laponia. Acest film prezintă primul an din viaţa lui Ailo şi lupta acestuia pentru supravieţuire.

Avalanșă-n mariaj / Downhill

Comedie cu Julia Louis-Dreyfus (Seinfeld) şi Will Ferrell (Elf). O familie plecată în vacanţă la schi abia scapă cu viaţă după o avalanşă. În urma acestei experienţe, cuplul e nevoit să îşi reevalueze viaţa şi ceea ce simt unul pentru celălalt.

Profu’ de spionaj / My Spy

Dave Bautista (Guardians of the Galaxy) joacă în această comedie rolul unui agent CIA sub acoperire. În timpul unei misiuni de supraveghere a unei familii, agentul este deconspirat de o fetiță de 9 ani. Sophie e de-acord să nu îl dea în vileag, dar îi cere agentului să petreacă timp cu ea și să o învețe să fie spioană.

Colecția de artă: Rembrandt / Rembrandt: From the National Gallery, London and Rijksmuseum, Amsterdam

Încă un film documentar din seria Exhibition on Screen (rom.:  Expoziţie pe ecran), de data aceasta dedicat pictorului olandez Rembrandt. Documentarul prezintă viaţa artistului, dar şi colecțiile găzduite de Galeria Națională a Londrei și de Rijksmuseum din Amsterdam.

Din 27 martie în cinematografe:

Mulan

Film istoric epic, o adaptare „live-action” a desenului animat omonim lansat de Disney în 1998.

Armata Chinei luptă împotriva inamicilor, iar împăratul dă un decret pentru ca din fiecare familie un bărbat să vină la război. Un soldat care şi-a câştigat respectul în tinereţe este acum bătrân şi bolnav – dar trebuie să meargă la război, pentru că are numai fete. Una dintre fiicele sale este Mulan: dorind să îşi scape tatăl de această povară, ea decide să se dea drept bărbat şi să plece în locul tatălui în armată. Călătoria o va transforma într-o luptătoare respectată de întreaga naţiune şi – mai important – de tatăl ei.

5 minute / 5 Minutes Too Late

Dramă produsă în România, cu Mihai Călin, Diana Cavallioti, Elvira Deatcu şi Adrian Titieni.

Într-un cinematograf din București rulează un film controversat, despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea filmului, câțiva spectatori se ridică și încep să scandeze împotriva comunității LGBT prezente. 

Sorry We Missed You

Ricky şi familia sa au mari probleme financiare. Deşi nu a făcut studii şi nu are pregătire profesională, lui Ricky i se oferă o şansă deosebită atunci când devine curier şi are propria afacere. În loc să ajute familia, noul job al tatălui aduce mai degrabă probleme. O dramă despre o formă modernă de exploatare a forţei de muncă.

The Hunt

Thriller cu Emma Roberts (American Horror Story) şi Hilary Swank (Million Dollar Baby).

Filmul urmăreşte povestea a 12 străini, care se trezesc în mod misterios într-o poiană. Nu ştiu unde se află şi nici cum au ajuns acolo. Dar descoperă că fac parte dintr-un joc în cadrul căruia nişte bogătani îi vânează. Dar jocul este dat peste cap atunci când una dintre persoanele vânate decide să omoare, pe rând, toţi vânătorii.

Zăpadă, Ceai și Dragoste

Comedie românească, avându-i pe Liviu Vârciu, Levent Sali şi Angel Popescu în rolurile principale.

Trei hoţi mărunți sunt puşi de un mare patron de hotel să jefuiască o bancă unde se află un diamant valoros. Ca să facă treaba asta, trebuie să scape din puşcărie, iar rușii au inventat un lichid de teleportare care le-ar putea fi de folos…

Filme originale Netflix ce apar în martie

Nu doar în cinema apar filme noi, ci şi pe Netflix. Servicul de streaming adaugă şi în martie filme noi – lista completă o găseşti aici: Netflix în martie 2020

Dintre filmele originale Netflix ce vor fi lansate în martie, acestea ni se par a fi cele mai interesante:

Spenser Confidential 

Lansare: 6 martie

Spenser (jucat de Mark Wahlberg) este un fost poliţist condamnat, care tocmai a ieşit din închisoare şi vrea să părăsească oraşul Boston. Când află că doi dintre foştii săi colegi au fost ucişi, face echipă cu luptătorul aspirant Hawk, pentru a afla cine i-a omorât. Până la urmă, ajunge să demaşte o întreagă conspiraţie.

Lost Girls / Fete dispărute 

Lansare: 13 martie

În această dramă ce are la bază fapte reale, Shannan Gilbert, o tânără în vârstă de 24 de ani, dispare în mod misterios. Mama ei, Mari (Amy Ryan, actriță nominalizată la Oscar), este decisă să afle ce s-a întâmplat cu fata ei. Pornește într-o călătorie întunecată, care o va obliga să se confrunte cu adevăruri incomode despre ea însăși şi despre fiica ei, dar şi cu prejudecățile poliției. Lucrurile pe care le scoate la iveală obligă autoritățile și presa să ancheteze peste douăsprezece cazuri de crimă nerezolvate.

The Occupant / Aici e acasă 

Managerul unei firme este concediat şi e obligat să îşi vândă apartamentul. Când descoperă că încă mai are un rând de chei, devine obsedat de familia care locuieşte acum acolo. Aşa că decide să îşi recupereze viaţa pierdută.

Abonament Netflix 2020: Preţurile în România

Dacă ți-a plăcut acest articol, abonează-te pentru a primi prin e-mail informațiile noi pe care le publicăm:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conţinut protejat!