Instagram: Cum îţi ştergi definitiv contul de pe reţeaua de socializare

Te-ai plictisit de Instagram sau din alt motiv vrei să îţi ştergi contul de pe această reţea socială? Îţi arătăm pas cu pas cum faci asta.

Informaţie importantă: Dacă decizi să îţi ştergi definitiv contul (urmând paşii de mai jos), nu îl vei mai putea reactiva. Lista cu toţi urmăritorii tăi, postările, mesajele, pozele – absolut totul va fi şters în cel mult 90 de zile şi nu le mai poţi recupera. Dacă vrei doar să faci o pauză şi apoi să îţi reactivezi contul (păstrând urmăritorii şi postările), citeşte articolul nostru Instagram: Cum îţi dezactivezi contul.

Deşi Instagram se foloseşte cu precădere de pe telefonul mobil, ştergerea contului nu se poate face direct în aplicaţia de pe celular. Trebuie să foloseşti neapărat un browser (pe computer sau pe telefon).

Cum îţi ştergi contul de pe Instagram

Te-ai gândit bine şi ai decis să îţi ştergi definitiv profilul de pe Instagram? Iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi:

  • Folosind un browser pe computer sau un browser mobil (Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari, Opera etc.), deschide pagina Instagram şi autentifică-te.
  • Îţi poţi şterge contul numai pe o pagină specială (vezi foto mai jos), numită Şterge-ţi contul (Delete Your Account), dar nu vei găsi acea pagină navigând pe Instagram. Trebuie să ştii exact adresa căutată. Apasă pe această adresă sau copiaz-o în browser-ul tău: https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/
  • Vei fi întrebat(ă) de ce vrei să ştergi contul. Alege unul dintre motivele care apar în meniu.
  • După ce vei alege un motiv, devin vizibile încă două puncte: o căsuţă unde trebuie introdusă parola şi butonul pentru ştergerea contului.
  • Introdu parola contului.
  • Apasă pe butonul „Şterge-ţi contul definitiv” („Permanently delete my account”).

Profilul şi informaţiile despre contul tău vor fi şterse în 30 de zile de la trimiterea solicitării de ştergere. E posibil ca diverse conţinuturi (poze, like-uri, mesaje) să mai rămână online până la 90 de zile, dar nu vor mai fi vizibile pentru alţi utilizatori.

Pagina de Instagram Şterge-ţi contul
Pagina de Instagram Şterge-ţi contul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conţinut protejat!