„Lucifer” pe Netflix: Când continuă sezonul 5?

Sezonul 5 al serialului „Lucifer” a apărut pe Netflix – dar doar prima parte. Când apar următoarele episoade şi cum continuă serialul?

Cel mai simpatic diavol revine (mai sexy ca niciodată) pe micile ecrane! Serialul „Lucifer” continuă, primele opt episoade ale sezonului 5 fiind acum disponibile pe Netflix*.

Îndrăgitul serial a fost anulat după primele trei sezoane, dar – din fericire pentru fani – Netflix l-a preluat şi a mai produs până acum încă două sezoane. Mai avem şi alte două veşti bune:

 • Sezonul 5 nu mai are 10 episoade (ca sezonul 4 şi cum au, în general, serialele Netflix), ci 16! În plus, ele sunt mai lungi decât cele de până acum.
 • Deşi Netflix anunţase iniţial că acesta va fi ultimul sezon, între timp a confirmat că va produce şi sezonul 6.

*Dacă locuieşti în străinătate, poate nu îl găseşti pe Netflix. În Germania, de exemplu, „Lucifer” se poate urmări pe Amazon Prime Video.

Netflix: Filme şi seriale noi în august 2020

Afis serial Lucifer, sezonul 5
„Lucifer” – sezonul 5 este acum disponibil pe Netflix (foto: Netflix)

Continuare Lucifer: Când apar următoarele episoade?

Atenţie: În acest paragaf, urmează informaţii despre conţinutul sezonului 5! Dacă nu l-ai văzut încă, poate nu vrei să le citeşti.

După cum scriam mai sus, sezonul 5 are 16 episoade. Primele opt au fost deja lansate în 21 august 2020:

 • Episodul 1: Really Sad Devil Guy – Deşi se află în Iad, Lucifer încearcă să rezolve o crimă. Pe Pământ, Chloe şi Maze lucrează împreună la rezolvarea unui caz.
 • Episode 2: Lucifer! Lucifer! Lucifer!  – Chloe şi Lucifer lucrează din nou împreună, dar Chloe are sentimentul că ceva nu este în regulă cu partenerul ei.
 • Episode 3: ¡Diablo!  – O nouă crimă îi duce pe Chloe şi Lucifer în studiourile unde se filmează „Diablo”: un serial despre un diavol care ajută o poliţistă să rezolve cazuri.
 • Episode 4: It Never Ends Well for the Chicken  – Lucifer îi spune lui Trixie povestea inelului său, cum l-a primit în anii 1940. Un episod „rupt” din context: acţiunea are loc în perioada postbelică şi episodul este alb-negru.
 • Episode 5: Detective Amenadiel  – O călugăriţă este ucisă, iar Chloe apelează la Amenadiel pentru a o ajuta să găsească criminalul.
 • Episode 6: BluBallz  – În timp ce lucrează la un nou caz, Chloe îşi întâlneşte un fost iubit. Lucifer este gelos.
 • Episode 7: Our Mojo – Lucifer nu mai are puterea de a afla de la oameni ce îşi doresc.
 • Episode 8: Spoiler Alert – Un criminal în serie pune în pericol cetăţenii, dar este mai apropiat de Poliţie decât s-ar crede.

Când va fi lansat sezonul 5B?

De la finalul sezonului 4 şi până la lansarea sezonului 5 au trecut 15 luni. Şi poate ar fi trecut şi mai multe, pentru că pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile producătorilor: atunci când aceasta a izbucnit, sezonul 5 nu era încă filmat complet. Spre bucuria fanilor, Netflix nu a amânat sezonul 5 până după finalizarea tuturor episoadelor, ci a decis să împartă sezonul în două părţi. Un lucru întâlnit şi la alte seriale, cel mai cunoscut fiind The Walking Dead, care lansează prima parte a unui sezon în octombrie şi a doua parte abia în primăvara anului următor.

Dintr-un interviu cu Tom Ellis (cel care joacă rolul Lucifer) pe, ştim că echipa tocmai filma episodul final al sezonului 5 atunci când filmările au fost întrerupte. Mai trebuie filmate aproximativ 60% dintre scene. În cazul în care nu vor mai fi amânări din cauza pandemiei, lucrul în platou va continua în octombrie 2020. Incluzând ţi perioada de post-producţie, sezonul 5B va apărea cel mai devreme în decembrie 2020. Dar perioada de lansare cea mai plauzibilă este în primăvara lui 2021.

Cum continuă serialul?

Atenţie: În acest paragaf, urmează informaţii despre conţinutul sezonului 5! Dacă nu l-ai văzut încă, poate nu vrei să le citeşti.

Netflix trebuie să amâne lansarea sezonului 5B din cauza pandemiei. Dar planul era de la bun început să se facă o pauză după episodul 8, după cum au declarat scenariştii serialului într-un interviu. De aceea episodul se termină cu un „cliffhanger”, o scenă care te face să vrei să vezi neapărat continuarea: apare Dumnezeu.

Producătorii şi actorii nu au dezvăluit până acum aproape nimic despre acţiunea din a doua parte. Dar au fost publicate titlurile episoadelor:

 • Episodul 9: Family Dinner 
 • Episodul 10: Bloody Celestial Karaoke Jam 
 • Episodul 11: Resting Devil Face
 • Episodul 12: Daniel Espinoza: Naked and Afraid 
 • Episodul 13: A Little Harmless Stalking 
 • Episodul 14: Nothing Lasts Forever 
 • Episode 15: Is This Really How It’s Going To End? 
 • Episodul 16: A Chance At a Happy Ending 

După apariţia lui Dumnezeu şi văzând titlul episodului 9, putem spune că tatăl lui Lucifer sigur apare şi în partea a doua. Tema principală a acestui sezon este relaţia/lupta dintre Lucifer şi Michael. Această temă va fi abordată şi în următoarele episoade.

Scenariştii au mai anunţat că unul dintre episoade va fi în stilul „musical”, deci cu mulă muzică şi probabil scene de dans. Abia aşteptăm să îl auzim pe Tom Ellis cântând din nou! ♥ Uitându-ne la titlurile episoadelor, probabil că episodul 10 va fi cel filmat în acest stil: „Bloody Celestial Karaoke Jam”.

Pentru sezonul 6, scenariştii au o idee complet diferită, deci povestea cu Michael se încheie în sezonul 5. Probabil că ultimul episod al sezonului nu se va termina cu o scenă în care toţi îşi iau, indirect, la revedere de la public (cum ar fi fost dacă era finalul serialului). Ci va fi un cliffhanger care introduce tema sezonului 6.

Ce se întâmplă cu Lucifer şi Chloe Decker?

Tot de la scenarişti ştim că sezonul 5 a fost conceput şi scris de parcă ar fi cel final. Prelungirea cu încă un sezon a fost anunţată când scenariul pentru sezonul 5 era aproape finalizat. Şi nu a fost rescris după aflarea veştii. Asta înseamnă că, în mare, acţiunea se desfăşoară de parcă ar fi fost sezonul final – iar cea mai importană temă (şi favorita publicului) este relaţia dintre Lucifer şi (imaginează-ţi vocea lui) „de-tec-tive”.

Dacă ar fi să ghicim pornind doar de la titlurile episoadelor, presupunem cei doi vor deveni tot mai apropiaţi. Dar probabil apare iar ceva problemă în episodul 14 („Nimic nu durează la nesfârşit”), menită să ne sperie că cei doi se despart. Titlurile episoadelor 15 şi 16 (traducere liberă: „Chiar se termină aşa?” şi „O şansă ca finalul să fie fericit”) ne fac, însă, să sperăm că Lucifer şi Chloe vor fi, în sfârşit, un cuplu.

Care actori joacă în sezonul 5B?

În sezonul 5A, nu au existat decese sau plecări abrupte printre personajele principale. Deci Tom Ellis (Lucifer), Lauren German (Chloe), Kevin Alejandro (Dan), Aimee Garcia (Ella), D.B. Woodside (Amenadiel), Lesley-Ann Brandt (Mazikeen) şi Rachael Harris (Linda) apar şi în partea a doua. Scarlett Estevez (Trixie) a avut mult mai puţine scene în sezonul 5 decât în alte sezoane. Cu siguranţă nu dispare din serial, dar nu ne aşteptăm să o vedem mai des.

În afară de echipa cu care ne-am obişnuit, producătorii au anunţat câţiva actori noi care vor face parte din distribuţia sezonului 5:

 • Dennis Haysbert revine în rolul lui Dumnezeu
 • Genevieve Gauss, care a mai apărut în 2 episoade din Lucifer, reia rolul Officer Cacuzza (în episoadele 9 şi 15)
 • Wilmer Calderon (din Bosch) joacă în episodul 12
 • Patrick Cage (din Westworld) joacă în episodul 13
 • David Anthony Buglione (cascador care a fost dublura lui Ian Somerhalder în The Vampire Diaries şi a jucat în Marvel’s Daredevil) apare în episodul 16

Nu în ultimul rând, Rob Benedict, Dumnezeu în serialul Supernatural, se alătură echipei. Nu a fost încă anunţat public în ce episod apare, dar ştim că joacă rolul unui mercenar francez numit Vincent Le Mec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conţinut protejat!