Netflix: Cele mai bune seriale şi filme horror

Crime, vampiri şi mult sânge! Pentru fanii genului horror, prezentăm cele mai bune seriale şi filme de groază ce pot fi vizionate pe Netflix.

Pe Netflix, găseşti o mulţime de filme şi seriale horror. Atât de multe, încât poate nu ştii la care să te uiţi mai întâi. Ca să nu-ţi pierzi vremea uitându-te la ceva slăbuţ, am făcut o listă cu 40 de titluri care merită vizionate.

Abonament Netflix: Preţurile în România

Filme horror pe Netflix

Seriale și filme de groază pe Netflix
Seriale și filme de groază pe Netflix

Un caz de exorcizare / The Exorcism of Emily Rose (2005)

Recomandare de vârstă: 13+

O avocată ambiţioasă preia apărarea preotului Richard Moore, care e acuzat că a ucis-o pe studenta Emily Rose în timpul unui exorcizări. În timpul procesului, declaraţiile martorilor reconstruiesc, prin folosirea de flashbackuri, exorcizarea.

The Purge. Noaptea judecăţii / The Purge (2013)

Recomandare de vârstă: 16+

Acesta este primul film din seria The Purge (Noaptea judecăţii). În rolurile principale îi vedem pe Ethan Hawke şi Lena Headey, cea din urmă fiind cunoscută în special datorită rolului Cersei în Game of Thrones.

Acţiunea se petrece în anul 2022, când în Statele Unite ale Americii nu mai există cazuri de criminalitate şi nici şomaj. La baza „succesului” stă o lege dată de guvern, care instituie „Epurarea”. Aceasta este o perioadă de 12 ore pe an, în care cetăţenii se pot elibera de toate sentimentele lor negative: au voie să fure, să violeze, ba chiar să ucidă. În aceste 12 ore, toate infracţiunile sunt legale.

Apostolul / Apostle (2018, original Netflix)

Recomandare de vârstă: 18+

Acţiunea acestui film original Netflix se desfăşoară în anul 1905. Thomas Richardson ajunge pe o insulă izolată pentru a-și salva sora care a fost răpită de o sectă religioasă misterioasă. Sectanţii cer o răscumpărare pentru eliberarea ei – dar ajung să regrete ziua în care l-a momit pe Thomas pe insulă.

Annabelle (2014)

Recomandare de vârstă: 13+

Acest film face parte din seria The Conjuring (fiind singurul disponibil pe Netflix în momentul scrierii acestui articol). John Form îi dăruieşte soţiei sale însărcinate o păpuşă de porţelan. În aceeaşi seară, doi satanişti dau spargere în casa cuplului şi decedează acolo, în urma confruntării cu poliţia. Familia Form se mută în altă locuinţă, dar după naşterea fiicei lor în casă au loc tot felul de activităţi paranormale.

Jocul lui Gerald / Gerald’s Game (2017, original Netflix)

Recomandare de vârstă: 16+

Un film original Netflix, bazat pe romanul omonim al scriitorului Stephen King. Jessie şi Gerald îşi petrec vacanţa într-o cabană de pe malul unui lac izolat. În timpul unui joc erotic, Gerald o leagă pe Jessie cu cătuşe de pat. Dar soţul face infarct şi Jessie rămâne încătuşată. Cu slabe şanse ca cineva să o salveze, ea trebuie să găsească un mod pentru a supravieţui – şi pentru a lupta împotriva demonilor interiori.

În iarba înaltă / In the Tall Grass (2019, original Netflix)

Recomandare de vârstă: 16+

Acest film original Netflix este o adaptare a nuvelei omonime de Stephen King şi Joe Hill. Fraţii Becky şi Cal aud țipetele unui băiețel pierdut în mijlocul unui câmp cu iarbă înaltă. Cei doi încearcă să-l salveze, însă sunt cuprinși de o forță sinistră. Dezorientaţi, ajung să se separe unul de celălalt şi sunt incapabili să scape din câmpul de iarbă. Curând descoperă că singurul lucru mai rău decât să fii pierdut este să fii găsit.

Autopsie fatală / The Autopsy of Jane Doe (2016)

Recomandare de vârstă: 16+

La locul unei crime multiple, este descoperit cadavrul unei tinere necunoscute. Tommy Tilden şi fiul său Austin sunt medici legişti şi trebuie să examineze încă în aceeaşi noapte cadavrul. În timpul autopsiei, descoperă tot felul de elemente inexplicabile – cum ar fi leziuni interioare, deşi, în exterior, nu există semne de violenţă. În acelaşi timp, încep să se petreacă diverse lucruri paranormale. Când treburile escalează, cei doi medici legişti sunt convinşi că tânăra decedată vrea să împiedice autopsia .

1922 (2017, original Netflix)

Recomandare de vârstă: 16+

1922 este încă un film original Netflix ce are la bază o operă a lui Stephen King. Este povestea lui Wilfred James, care mărturiseşte că şi-a ucis soţia. După ce îngroapă cadavrul, Wilfred este terorizat de şobolani. Pierde orice control asupra vieţii sale şi ajunge să fie convins că soţia lui îl bântuie.

Jigsaw: Moştenirea / Jigsaw (2017)

Recomandare de vârstă: 18+

Filmul este cunoscut şi sub numele Saw VIII sau Saw Legacy şi este al optulea din seria Saw. Cinci persoane sunt ţinute prizoniere într-un hambar. În jurul gâtului, cei cinci au lanţuri care îi trag spre nişte fierăstraie circulare. În fundal, se aude vocea înregistrată a criminalului John Kramer, poreclit Jigsaw. Acesta le spune prizonierilor că vor scăpa cu viaţă numai dacă varsă sânge. Când încep să apară cadavre în oraş, poliţia îl suspectează pe Kramer. Singura problemă: criminalul a murit deja în urmă cu 10 ani…

Ritualul / The Ritual (2017)

Recomandare de vârstă: 16+

Cinci bărbaţi care se cunosc din vremea facultăţii se întâlnesc într-un bar şi plănuiesc să facă o excursie, în amintirea vremurilor trecute. În aceeaşi seara, unul dintre ei este ucis. Şase luni mai târziu, prietenii rămaşi pleacă în excursie în Scandinavia. Când unul dintre ei este rănit în timpul drumeţiei şi mai şi începe o ploaie torenţială, se adăpostesc într-o cabană abandonată. În inima pădurii, încep să aibă coşmaruri şi fiecare trebuie să lupte împotriva părţii sale întunecate.

Vineri 13 / Friday the 13th (2009)

Recomandare de vârstă: 16+

Filmul acesta este o readaptare a clasicului Vineri 13 din anul 1980 şi (până acum) ultimul din seria cu acelaşi nume. Iubitorii de seriale îi vor recunoaşte în rolurile principale pe Jared Padalecki (Supernatural) şi pe Danielle Panabaker (The Flash). În acest film, mai mulţi tineri chefuiesc pe marginea unui lac. Cu 30 de ani în urmă, acolo a fost ucisă Pamela Voorhees. Fiul ei, Jason, caută răzbunare şi începe să omoare tinerii veniţi în excursie.

Anihilare / Annihilation (2018)

Recomandare de vârstă: 16+

Natalie Portman joacă rolul principal în acest film. Lena, biolog și fost cadru militar, conduce o echipă care trebuie să explice un fenomen sinistru, dar şi dispariţia unor cercetători. Şi soţul ei a dispărut în timpul misiunii în „Zona X”, unde echipa Lenei descoperă o lume cu peisaje și creaturi deformate, atrăgătoare și periculoase în egală măsură. Un adevărat test de supraviețuire și echilibru mental.

Mama! / Mother! (2017)

Recomandare de vârstă: 16+

Un film cu Jennifer Lawrence şi Michelle Pfeiffer, care a iscat multe discuţii controverse datorită violenţei sale, dar şi a referinţelor biblice. Un scriitor cândva faimos şi soţia sa locuiesc izolaţi de lume. Casa lor a fost mistuită de un incendiu şi soţia se ocupă de restaurare, în timp ce autorul speră să scrie aici cea mai importantă operă a sa. Când la uşă bate un cuplu, stăpâna casei nu este deloc încântată, dar soţul ei simte că îi revine inspiraţia. Încet-încet, viaţa liniştită a celor doi este dată peste cap şi se transformă în ceva suprareal.

Freddy vs. Jason (2003)

Recomandare de vârstă: 16+

Un crossover între francizele Coşmar pe Strada Ulmilor (A Nightmare on Elm Street) şi Vineri 13, în care apar două dintre cele mai cunoscute personaje horror: Freddy Krueger şi Jason Voorhees. Freddy a murit şi acum arde în iad, iar locuitorii oraşului Springwood au uitat de el. Incapabil să mai terorizeze oamenii în coşmarurile lor, decide să îl învie pe Jason, pentru ca acesta să creeze panică în oraş. Atunci când Jason ucide o fată care tocmai avea un coşmar cu Freddy, începe o luptă între cei doi.

Veronica (2017)

Recomandare de vârstă: 16+

Veronica este o adolescentă al cărei tată a decedat. Cu ajutorul unei plăci ouija, speră să poată contacta spiritul tatălui său. În timpul unei eclipse solare, Veronica şi două prietene încearcă să contacteze rudele decedate, dar sesiunea de spiritism este brusc întreruptă. Ceva se întâmplă cu Veronica, iar casa familiei se transformă într-un loc de coşmar, unde toţi sunt în pericol.

Dracula (1992)

Recomandare de vârstă: 16+

Aceasta este probabil cea mai cunoscută adaptare cinematografică a romanului lui Bram Stoker. Francis Ford Coppola este regizorul filmului cu o distribuţie deosebită: în rolurile principale apar Gary Oldman, Winona Ryder, Keanu Reeves, Anthony Hopkins şi Monica Bellucci. Tânărul avocat Jonathan Harker  ajunge într-un sat din Transilvania, unde este luat prizonier de către vampirul Dracula. Văzând-o într-o poză pe Mina, logodinca lui Jonathan, şi dorind să o cucerească, Dracula pleacă la Londra. Acolo, începe să terorizeze lumea.

The Bad Batch (2016)

Recomandare de vârstă: 16+

Şi acest film îl are în distribuţie pe Keanu Reeves, alături de Jim Carrey şi Jason Momoa (Khal Drogo din Game of Thrones). Într-un viitor distopic, o tânără este exilată în deşert. Acolo, este atacată de canibali şi trebuie să supravieţuiască.

Bird Box: Orbeşte / Bird Box (2018, original Netflix)

Recomandare de vârstă: 16+

Populaţia lumii este decimată de o forţă misterioasă: dacă o vezi, te sinucizi. Înfruntând necunoscutul, Malorie (Sandra Bullock) fuge împreună cu cei doi copii ai săi către singurul loc unde mai poate găsi adăpost. Însă, pentru a supraviețui, trebuie să fie legați la ochi în timpul celor două zile cât durează această călătorie periculoasă.

He Never Died (2015)

Jack este un bărbat depresiv care încearcă să evite alte persoane, pentru a-şi ţine sub control tendinţele canibalice. Deşi pare doar o persoană neadaptată social, Jack ascunde un mare secret: este, de fapt, un personaj care a trăit mii de ani, iar viaţa lui a fost marcată de violenţă şi vărsare de sânge.

Recomandare de vârstă: 16+

Spirite rele / Malevolent (2018, original Netflix)

Recomandare de vârstă: 16+

Fraţii Angela şi Jackson înşală persoanele credule, dându-se drept vânători de fantome. Cei doi spun că pot detecta activităţi paranormale, iar Angela se preface că are viziuni şi poate contacta spiritele. Când sunt angajaţi să verifice un vechi orfelinat, descoperă că acolo au fost torturate şi ucise mai multe fete. Angela chiar începe să audă voci şi nu mai ştie ce e real şi ce e doar închipuire.

Masacrul din Texas / Texas Chainsaw 3D (2013)

Recomandare de vârstă: 16+

Acesta este al şaptelea film din franciza Masacrul din Texas. Evenimentele sunt, însă, o continuare a celor din filmul original din 1974 (ignorând ceea ce s-a întâmplat în celălalte filme). O tânără moşteneşte un conac de la o bunică pe care nu a cunoscut-o. Aşa află Heather de la părinţii ei adoptivi că provine dintr-o familie de psihopaţi periculoşi. Împreună cu câtiva prieteni, merge în Texas pentru a revendica moştenirea. Aici îl întâlneşte pe criminalul poreclit Letherface, pentru că ucide oamenii cu o drujbă şi îşi face măşti din pielea de pe feţele lor.

Ziua Z: Apocalipsa / World War Z (2013)

Recomandare de vârstă: 16+

Film horror apocaliptic cu Brad Pitt în rolul principal. Gerry Lane este fost agent ONU, iar acum duce o viaţă liniştită alături de familia sa. Când izbucneşte o epidemie misterioasă, care transformă oamenii în zombi, Gerry trebuie să afle cauzele pandemiei şi să salveze omenirea.

Bun venit în Zombieland / Zombieland (2009)

Recomandare de vârstă: 16+

O comedie horror în care joacă Woody Harrelson, Emma Stone şi Jesse Eisenberg. Statele Unite ale Americii sunt lovite de o epidemie care transformă oamenii în zombi. Studentul Columbus călătoreşte spre oraşul natal, pentru a afla dacă părinţii lui mai trăiesc. Pe drum, întâlneşte alţi trei supravieţuitori. După ce află că oraşul său natal a fost complet distrus şi că părinţii săi probabil sunt morţi, Columbus decide să îi acompanieze pe ceilalţi trei spre un parc de distracţie din California.

În căutarea perfecţiunii / The Perfection (2018, original Netflix)

Recomandare de vârstă: 16+

Un film original Netflix plin de suspans și răsturnări de situație neașteptate. Atunci când Charlotte, o muziciană extraordinară, își caută mentorul din copilărie și pe noua lui elevă extrem de talentată Elizabeth, întâlnirea este pentru ambele artiste începutul unui drum sinistru cu consecințe șocante.

The Invitation (2015)

Recomandare de vârstă: 16+

Fiul lui Will şi Eden moare, iar Eden îl părăseşte pe Will şi dispare în mod misterios. Doi ani mai târziu, revine ca o persoană complet diferită, inclusiv cu un soţ nou. Dorind să păstreze contactul cu fostele cunoştinţe, Eden îi invită pe Will şi pe noua sa prietenă la o petrecere. Curând, Will constată că intenţiile fostei sale soţii nu sunt tocmai bune.

Legenda călăreţului fără cap / Sleepy Hollow (1999)

Recomandare de vârstă: 16+

Johnny Depp şi Christina Ricci joacă rolurile principale în acest film al regizorului Tim Burton. În anul 1799, inspectorul de poliţie Ichabod Crane este trimis în orăşelul Sleepy Hollow, unde mai multe persoane au fost decapitate. Locuitorii din Sleepy Hollow sunt convinşi că acele crime au fost comise de Călăreţul fără cap, care, conform legendei, îşi caută capul pierdut. Ichabod află că persoana care deţine capul Călăreţului controlează şi corpul acestuia. Cine îl face să ucidă persoanele de vază ale oraşului?

Tucker şi Dale împotriva răului / Tucker and Dale vs Evil (2010)

Recomandare de vârstă: 16+

În această comedie de groază, Tucker şi Dale sunt doi mocofani care tocmai au cumpărat o cabană dărăpănată, la marginea unui lac. Când un grup de studenţi se află aici în excursie, Dale încearcă să se împrietenească cu tânăra Allison. Datorită aspectului său neîngrijit şi a timidităţii, studenţii au impresia că Dale este vreun psihopat periculos. Când studenţii încep, rând pe rând, să moară, prietenii lor sunt convinşi că Tucker şi Dale sunt criminalii.

Barul / The Bar (2017)

Recomandare de vârstă: 16+

Într-un bar din Madrid se află mai multe persoane. Din senin, se aude o împuşcătură. În faţa barului, un bărbat este mort. La scurt timp după aceea, încă o persoană este împuşcată. Se pare că un lunetist îi ucide pe toţi cei care vor să părăsească barul. Prizonierii ajung la concluzia că printre ei se află persoana care a cauzat acest atac. Cuprinşi de paranoia, se întorc unul împotriva celuilalt.

Abonament Netflix: Preţurile în România

Filme și seriale horror pe Netflix
Filme și seriale horror pe Netflix

Seriale horror pe Netflix

The Walking Dead: Apocalipsa Zombi / The Walking Dead (2010- )

Recomandare de vârstă: 18+

The Walking Dead este pe departe cel mai popular serial cu zombi, bucurându-se de succes pe plan mondial. Serialul are la bază benzile desenate The Walking Dead şi este doar primul serial din franciza omonimă (urmat de Fear The Walking Dead, de un alt serial momentan fără nume şi de un film).

Şeriful Rick Grimes se trezeşte din comă şi află că a izbucnit o epidemie în urma căreia oamenii se transformă în zombi. Cei care sunt muşcaţi de un „umblător” se transformă şi ei. Împreună cu alţi supravieţuitori, Rick pleacă în căutarea unui loc unde s-ar putea adăposti de hoardele de zombi. În centrul atenţiei nu stau luptele cu creaturile nemoarte, ci mai mult partea psihologică: cum supravieţuiesc şi cum se adaptează oamenii în această lume post-apocaliptică?

Regatul / Kingdom (2019- , original Netflix)

Recomandare de vârstă: 16+

Un serial original Netflix în stilul The Walking Dead, dar plasat în Coreea medievală. Acţiunea se petrece într-un regat doborât de corupție și de foamete, în care se răspândește zvonul că regele a murit. În acelaşi timp, izbucneşte o epidemie care îi transformă pe cei infectați în zombi: ei devin imuni în fața morții, dar le este poftă să mănânce carne de om. Prințul moștenitor cade victimă unei conspirații şi decide să pornească într-o călătorie pentru a afla adevărul și a-și salva poporul.

Casa bântuită / The Haunting of Hill House (2018- , original Netflix)

Recomandare de vârstă: 16+

Serialul Casa bântuită este o adaptare modernă a romanului omonim scris de Shirley Jackson. În roman şi în serial este vorba despre cinci frați care au crescut în cea mai faimoasă casă bântuită din America, numită Hill House. Când sora lor cea mai mică se sinucide, ceilalţi fraţi sunt obligaţi să-și înfrunte în sfârșit fantomele propriului trecut.

Ash împotriva răului / Ash vs Evil Dead (2015-2018)

Recomandare de vârstă: 18+

Acest serial de comedie de groază este continuarea trilogiei Evil Dead din anii 1980-1990. În rolul principal revine Bruce Campbell, care a fost şi protagonistul trilogiei. Au trecut 30 de ani de când Ash Williams a luptat împotriva Armetei întunericului. Acum, trebuie să renunţe la rutina cotidiană şi să salveze din nou omenirea.

Hemlock Grove (2013-2015, original Netflix)

Recomandare de vârstă: 16+

Acţiunea acestui serial original Netflix se petrece în orăşelul fictiv Hemlock Grove. Un spital şi un institut de tehnologie medicală sunt locurile unde lucrează majoritatea locuitorilor din Hemlock Grove, dar şi cele unde se pare că se fac tot felul de experimente sinistre. Când două fete sunt ucise, adolescentul de etnie romă Peter Rumancek este suspect de crimă – dar se zvoneşte şi că este vârcolac.

Marianne (2019- , original Netflix)

Recomandare de vârstă: 16+

Emma este o autoare de romane horror care se bucură de un mare success. Ea decide să ia o pauză de la scris, dar descoperă că un spirit malefic din cartea ei există în viața reală. Demonul pe nume Marianne insistă ca romanciera să continue să scrie – sau va trebui să suporte consecințele.

Bates Motel (2013-2017)

Recomandare de vârstă: 16+

Personajele principale ale acestui serial sunt Norma Bates şi fiul ei, Norman – aceleaşi ca şi în filmul Psycho al lui Alfred Hitchcock. Acţiunea serialului se petrece înaintea celei din filmul original. După moartea soţului, Norma Bates decide să îţi refacă viaţa. Se mută în alt oraş, unde cumpără şi renovează un motel. Aici, Norma este violată, dar în cele din urmă îl ucide pe atacator. Norman şi mama sa muşamalizează crima. Norma încearcă să îşi protejeze fiul, dar constată în curând că acesta are probleme psihice.

Castlevania (2017- , original Netflix)

Recomandare de vârstă: 18+

Acest serial de animaţie pentru adulţi are la bază seria de jocuri video Castlevania. Atunci când soţia sa este acuzată de vrăjitorie şi arsă pe rug, contele Dracula jură că locuitorii Valahiei vor plăti cu viaţa. Vânătorul de vampiri Trevor Belmont decide să lupte împotriva lui Dracula şi a demonilor invocaţi de acesta.

Strigoiul / Ghoul (2018, original Netflix)

Recomandare de vârstă: 16+

În mini-seria indiană Strigoiul, un prizonier misterios ajunge la un centru militar de interogare. Acolo, răstoarnă raportul de forțe dintre el și anchetatori, scoțându-le la iveală cele mai rușinoase secrete. Totodată, dezlănţuie un demon din folclorul arab. Te poți lupta cu demonii din această lume – dar cum rămâne cu cei pe care nu îi vezi?

Devilman: Crybaby (2018, original Netflix)

Recomandare de vârstă: 16+

Încă un serial de animaţie original Netflix, produs în Japonia. După ce au fost închişi în gheaţă milioane de ani, demonii invadează lumea. Akira Fudo este un tânăr sensibil, care plânce atunci când altora le merge rău. Prietenul său Ryo îi propune să se lase posedat de un demon, sperând că aşa vor reuşi să salveze omenirea. Akira se transformă în Devilman, preluând puterile demonului, dar păstrându-şi sufletul uman.

La limita realităţii / Haunted (2018- , original Netflix)

Recomandare de vârstă: 16+

Producătorii seriilor de filme The Purge și Lore semnează La limita realității, un serial în care personaje reale oferă o privire înfricoșătoare asupra unor evenimente paranormale, oribile și ciudate. Fenomenele inexplicabile sunt prezentate folosind relatările directe ale martorilor, care sunt chinuiți de aceste amintiri până în ziua de azi.

Jurnalele vampirilor / The Vampire Diaries (2009-2017)

Recomandare de vârstă: 16+

Jurnalele vampirilor este un serial cu vampiri, pentru adolescenţi. Elena Gilbert este o liceană care şi-a pierdut ambii părinţi într-un accident de maşină şi care se îndrăgosteşte de vampirul Stefan Salvatore. Când revine în oraş Damon Salvatore, fratele lui Stefan, lucrurile se complică. Damon doreşte să o readucă la viaţă pe fosta lui iubită, care arată exact ca Elena. Alături de Buffy, spaima vampirilor, acesta este cel mai de succes serial de acest gen.

Abonament Netflix: Preţurile în România

Nu rata articolele noastre! Abonează-te pentru a primi prin e-mail articolele noi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conţinut protejat!