Oscar 2020: Filme ce le poţi vedea pe Netflix

Filmele nominalizate la Premiile Oscar 2020 nu le poţi vedea doar în cinema: unele dintre ele se pot viziona pe Netflix. Iată care sunt acestea.

Nu Disney, nici Universal sau Warner Bros.: compania cu cele mai multe nominalizări la Oscar în 2020 este Netflix. Serviciul de streaming produce propriile filme sau a cumpărat dreptul de difuzare pentru unele pelicule. Şi a reuşit să „adune” anul acesta 24 de nominalizări.

Premiile Oscar 2020: Câştigători – lista completă

Formează-ţi o părere despre filmele care au intrat în acest an în competiţie! Opt dintre ele sunt disponibile pe Netflix. Iată care sunt acestea.

Filme de Oscar pe Netflix
Filme de Oscar pe Netflix

The Irishman / Irlandezul: Asasinul Mafiei

10 nominalizări: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun actor în rol secundar (Al Pacino şi Joe Pesci), Cele mai bune costume, 4 categorii tehnice (regie de imagine, design de producţie, montaj, efecte vizuale)

Robert De Niro, Al Pacino și Joe Pesci sunt capete de afiş în noul film al lui Martin Scorsese. Acesta prezintă o poveste legendară despre crima organizată în America postbelică, relatată din perspectiva lui Frank Sheeran – un veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, escroc și ucigaș plătit. Acțiunea se desfășoară pe parcursul mai multor decenii și reprezintă o cronică a unuia dintre cele mai mari mistere din istoria Americii: dispariția legendarului lider sindical Jimmy Hoffa.

Marriage Story / Poveste despre căsnicie

Premiul Oscar pentru: Cea mai bună actriţă în rol secundar (Laur Dern)

6 nominalizări: Cel mai bun film, Cea mai bună actriţă în rol principal (Scarlett Johansson), Cel mai bun actor în rol principal (Adam Driver), Cel mai bun scenariu original, Cea mai bună actriţă în rol secundar (Laura Dern), Cea mai bună coloană sonoră

Acest film prezintă povestea unui mariaj care se destramă, în timp ce familia încearcă să rămână, totuşi, unită. În rolurile principale: Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern, Alan Alda şi Ray Liotta.

The Two Popes / Cei doi papi

3 nominalizări: Cel mai bun actor în rol principal (Jonathan Pryce), Cel mai bun actor în rol secundar (Anthony Hopkins), Cel mai bun scenariu adaptat

Acest film inspirat din fapte reale prezintă unul dintre cele mai dramatice transferuri de putere din ultimii 2000 de ani: abdicarea Papei Benedict XVI şi numirea succesorului său, Papa Francisc.

Cardinalul Bergoglio (jucat de Jonathan Pryce) este nemulțumit de direcția în care se îndreaptă biserica şi îi cere Papei Benedict (Anthony Hopkins) permisiunea de a se retrage. Acesta din urmă tocmai se confruntă cu un scandal de proporţii şi îl convoacă pe criticul său la Roma. Aici, îi dezvăluie un secret care ar putea zdruncina din temelii Biserica Catolică. Cei doi bărbați extrem de diferiți încearcă să găsească un factor comun și să construiască un viitor pentru un miliard de credincioși din întreaga lume.

American Factory / Fabrica americană

Premiul Oscar pentru: Cel mai bun lungmetraj documentar

Nominalizat pentru: Cel mai bun lungmetraj documentar

Un documentar realizat de Netflix şi de casa de producţie a soţilor Barack şi Michelle Obama, care ne transportă într-un Ohio postindustrial. Acolo, un miliardar chinez deschide o nouă fabrică în locul unei fabrici General Motors abandonate și angajează 2.000 de muncitori americani. După o perioadă inițială plină de speranță și optimism, apar tot felul de dificultăți, rezultate din conflictele dintre lumea supertehnologizată a Chinei și clasa muncitoare din America.

Klaus / Klaus: Poștașul și păpușarul

Nominalizat pentru: Cel mai bun lungmetraj de animaţie

Klaus este primul film de animație original Netflix și a fost lansat în decembrie 2019, ca o poveste alternativă a lui Moș Crăciun.

Şeful poştaşilor are un fiu răsfăţat, pe care îl înscrie la Academia pentru poştaşi. Jesper este cel mai slab elev, aşa că este repartizat pe o insulă după Cercul Polar, unde localnicii nu comunică prea mult nici verbal, nici prin scrisori. Acolo, Jesper îl întâlnește pe Klaus, un tâmplar care trăiește singur, într-o cabană plină cu jucării.

I Lost My Body / Mi-am pierdut corpul

Nominalizat pentru: Cel mai bun lungmetraj de animaţie

În Paris, o mână care a fost desprinsă de trup pornește în căutarea acestuia. În timpul unei escapade prin întregul oraș, mâna trece peste diverse obstacole pentru a se reîntâlni cu Naoufel, băiatul căruia îi aparţine. Amintirile despre Naoufel și despre iubirea lui pentru bibliotecara Gabrielle ar putea explica de ce mâna a fost detaşată de corp și i-ar putea ajuta pe cei trei să se reîntâlnească.

The Edge of Democracy / Limita democraţiei

Nominalizat pentru: Cel mai bun lungmetraj documentar

În vremurile noastre, în care democraţia se află în criză, documentarul acesta poate fi văzut ca o avertizare. El prezintă una dintre cele mai dramatice perioade din istoria Braziliei. Regizoarea Petra Costa îmbină accesul fără precedent la lideri din trecut și din prezent, inclusiv la președinții Dilma Rousseff și Lula da Silva, cu relatări din trecutul politic și industrial complex al propriei sale familii. Devine, astfel, martorul ascensiunii și decăderii lor, dar și al tragediei unei națiunii polarizate, rămase în urma acestora.

Life Overtakes Me / Sindromul resemnării

Nominalizat pentru: Cel mai bun scurtmetraj documentar

Acest documentar prezintă cum sute de copii refugiaţi ajunşi în Suedia suferă de „Sindromul resemnării”, o stare asemănătoare comei.

Abonament Netflix 2020: Preţurile în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conţinut protejat!