Seriale ca Game of Thrones: Cele mai bune alternative

Game of Thrones (Urzeala tronurilor) s-a terminat – dar tu ai vrea să urmăreşti în continuare seriale de acelaşi gen? Iată cele mai bune alternative.

Putere şi glorie / Diriliş: Ertugrul

Acest serial a fost numit pe bună dreptate “Game of Thrones turcesc”. În opinia noastră, în momentul de faţă este cea mai bună alternativă pentru fanii GoT. Deşi a fost produs cu un buget mult mai mic şi nu recurge la efecte speciale sau la scene de nuditate, Putere şi glorie te ţine cu sufletul la gură. Punctele forte: povestea, intrigile şi răsturnările de situaţie. Diriliş: Ertugrul poate fi vizionat în România pe Netflix, cu subtitrare. (Abonament Netflix 2019: Preţurile în România)

Acţiunea se desfăşoară în secolele XIII şi XIV, având la bază evenimente reale. Serialul prezintă viaţa lui Ertugrul, conducătorul tribului turcic Kayi. El a declanşat o serie de evenimente care au dus la întemeierea imperiului Otoman. Fiul său, Osman I, a fost primul sultan otoman.

The Last Kingdom

The Last Kingdom (nu există traducere în română, dar ar fi “Ultimul regat”) are la bază seria de romane The Saxon Stories a autorului Bernard Cornwell. Acţiunea serialului are loc în secolul al IX-lea, pe teritoriul anglo-saxon. Anglia din zilele moderne era atunci împărţită în şapte regate, care erau atacate cu regularitate de vikingi. Singurul teritoriu care a rezistat împotriva cotropitorilor este Wessex, condus de regele Alfred – cel care avea să unească regatele şi să devină Alfred cel Mare, primul rege al Angliei. Aceasta este povestea prezentată în serial. Personajul principal, Uhtred of Bebbanburg, este unul fictiv – dar cele mai importante evenimente prezentate sunt reale.

Abonament Netflix 2019: Preţurile în România

Vikingii / Vikings

Serialul Vikingii prezintă povestea fermierului Ragnar, care ajunge războinic viking şi, în cele din urmă, rege. Pe măsură ce avansează acţiunea, în sezoanele ulterioare sunt prezentaţi şi descendenţii săi, respectiv aventurile acestora în Scandinavia, Anglia şi zona mediteraneană.

Vele negre / Black Sails

Serialul Vele negre a fost conceput ca făcând parte din universul romanului cu piraţi Comoara din insulă de Robert Louis Stevenson. Acţiunea serialului se petrece înaintea celei din roman.

Este anul 1715. Căpitanul Flint şi echipajul său urmăresc galionul spaniol Urca de Lima. Ţelul lor este să pună mâna pe comoară transportată de galion şi apoi să ducă o viaţă liniştită pe o insulă din Marea Caraibilor. Insula este dominată financiar de familia Guthrie şi populată cu prostituate, infractori şi sclavi fugari. Unii dintre piraţii prezentaţi în serial au existat şi în realitate.

Catedrala mării / La catedral del mar / Cathedral of the Sea

Un serial scurt, format din doar opt episoade – deci interesant mai ales pentru cei care nu au timp să vizioneze un serial mai lung. Acţiunea se petrece în Barcelona, în secolul al XIV-lea. Oraşul este prosper şi se dezvoltă. În Ribera, cartierul pescarilor, locuitorii decid să construiască biserica Santa Maria de la Mar.

În paralel, este prezentată povestea lui Arnau. Tatăl său, Bernat, este un iobag asuprit de stăpânii feudali, iar împreună fug şi se refugiază în Barcelona. Acolo, devin cetăţeni liberi ai oraşului. Bernat lucrează ca olar şi grăşdar şi îşi creşte fiul cât de bine poate. Pe măsură ce este construită Catedrala mării, Arnau creşte, se îmbogăţeşte şi intră în rândurile nobilimii. Dar succesul să nu este pe placul tutoror, iar inamicii complotează pentru a-l da pe mâna Inchiziţiei.

Abonament Netflix 2019: Preţurile în România

Roma / Rome

Înainte de Game of Thrones, a fost Roma. Din lista prezentată, acesta este singurul serial care nu poate fi vizionat pe Netflix, ci pe HBO GO. Şi al cărei acţiune nu se petrece într-o lume asemănătoare perioadei medievale, ci în Roma antică. Dar nu puteam să nu îl menţionăm – pentru că este precursorul lui Game of Thrones. Roma este primul serial istoric produs de HBO. Costumele şi decorurile deosebit realizate, dar şi povestea te vor face să nu pleci de lângă televizor. La fel ca şi în GoT, tema principală este lupta pentru putere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *