Game of Thrones: Cele mai bune seriale asemănătoare

Game of Thrones (Urzeala tronurilor) s-a terminat – dar tu ai vrea să urmăreşti în continuare seriale de acelaşi gen? Iată cele mai bune alternative.

Alege cum vrei să aflii infomațiile! Dacă dorești să vezi și secvențe din serialele care seamănă cu Game of Thrones, vizionează videoclipul de mai sus. Cei care preferă să citească informațiile, pot opta pentru versiunea scrisă:

Putere şi glorie / Diriliş: Ertugrul

Game of Thrones turcesc: Putere şi glorie / Diriliş: Ertugrul
Game of Thrones turcesc: Putere şi glorie / Diriliş: Ertugrul

Acest serial a fost numit pe bună dreptate „Game of Thrones turcesc”. În opinia noastră, în momentul de faţă este cea mai bună alternativă pentru fanii GoT. Deşi a fost produs cu un buget mult mai mic şi nu recurge la efecte speciale sau la scene de nuditate, Putere şi glorie te ţine cu sufletul la gură. Punctele forte: povestea, intrigile şi răsturnările de situaţie. Diriliş: Ertugrul poate fi vizionat în România pe Netflix, cu subtitrare. (Abonament Netflix 2020: Preţurile în România)

Acţiunea se desfăşoară în secolele XIII şi XIV, având la bază evenimente reale. Serialul prezintă viaţa lui Ertugrul, conducătorul tribului turcic Kayi. El a declanşat o serie de evenimente care au dus la întemeierea imperiului Otoman. Fiul său, Osman I, a fost primul sultan otoman.

The Witcher

The Witcher
The Witcher

Dintre producțiile în limba engleză, serialul original Netflix The Witcher este considerat urmașul lui Game of Thrones. În special gamerii au așteptat cu nerăbdare lansarea serialului, care – la fel ca jocul video omonim – are la bază seria de romane fantasy scrise de Andrzej Sapkowski.

După ce l-a interpretat pe Superman în Man of Steel şi Justice League, actorul Henry Cavill joacă acum rolul lui Geralt din Rivia, un vânător de monștri singuratic. Ca și în Game of Thrones, acțiunea serialului se petrece într-o lume fantastică și care amintește de perioada medievală. În această lume, în care oamenii sunt uneori mai răi ca fiarele, destinul îl împinge pe Geralt să întâlnească o vrăjitoare puternică și o tânără prințesă cu un secret periculos.

The Last Kingdom

The Last Kingdom
The Last Kingdom

The Last Kingdom (nu există traducere în română, dar ar fi „Ultimul regat”) are la bază seria de romane The Saxon Stories a autorului Bernard Cornwell. Acţiunea serialului are loc în secolul al IX-lea, pe teritoriul anglo-saxon. Anglia din zilele moderne era atunci împărţită în şapte regate, care erau atacate cu regularitate de vikingi. Singurul teritoriu care a rezistat împotriva cotropitorilor este Wessex, condus de regele Alfred – cel care avea să unească regatele şi să devină Alfred cel Mare, primul rege al Angliei. Aceasta este povestea prezentată în serial. Personajul principal, Uhtred of Bebbanburg, este unul fictiv – dar cele mai importante evenimente prezentate sunt reale.

Abonament Netflix 2020: Preţurile în România

Vikingii / Vikings

Vikingii / Vikings
Vikingii / Vikings

Serialul Vikingii prezintă povestea fermierului Ragnar, care ajunge războinic viking şi, în cele din urmă, rege. Pe măsură ce avansează acţiunea, în sezoanele ulterioare sunt prezentaţi şi descendenţii săi, respectiv aventurile acestora în Scandinavia, Anglia şi zona mediteraneană.

Vele negre / Black Sails

Vele negre / Black Sails
Vele negre / Black Sails

Serialul Vele negre a fost conceput ca făcând parte din universul romanului cu piraţi Comoara din insulă de Robert Louis Stevenson. Acţiunea serialului se petrece înaintea celei din roman.

Este anul 1715. Căpitanul Flint şi echipajul său urmăresc galionul spaniol Urca de Lima. Ţelul lor este să pună mâna pe comoara transportată de galion şi apoi să ducă o viaţă liniştită pe o insulă din Marea Caraibilor. Insula este dominată financiar de familia Guthrie şi populată cu prostituate, infractori şi sclavi fugari. Unii dintre piraţii prezentaţi în serial au existat şi în realitate.

Catedrala mării / La catedral del mar / Cathedral of the Sea

Catedrala mării / La catedral del mar / Cathedral of the Sea
Catedrala mării / La catedral del mar / Cathedral of the Sea

Un serial scurt, format din doar opt episoade – deci interesant mai ales pentru cei care nu au timp să vizioneze un serial mai lung. Acţiunea se petrece în Barcelona, în secolul al XIV-lea. Oraşul este prosper şi se dezvoltă. În Ribera, cartierul pescarilor, locuitorii decid să construiască biserica Santa Maria de la Mar.

În paralel, este prezentată povestea lui Arnau. Tatăl său, Bernat, este un iobag asuprit de stăpânii feudali, iar împreună fug şi se refugiază în Barcelona. Acolo, devin cetăţeni liberi ai oraşului. Bernat lucrează ca olar şi grăjdar şi îşi creşte fiul cât de bine poate. Pe măsură ce este construită Catedrala mării, Arnau creşte, se îmbogăţeşte şi intră în rândurile nobilimii. Dar succesul său nu este pe placul tutoror, iar inamicii complotează pentru a-l da pe mâna Inchiziţiei.

Abonament Netflix 2020: Preţurile în România

Roma / Rome

Roma / Rome
Roma / Rome

Înainte de Game of Thrones, a fost Roma. Din lista prezentată, acesta este singurul serial care nu poate fi vizionat pe Netflix, ci pe HBO GO. Şi al cărei acţiune nu se petrece într-o lume asemănătoare perioadei medievale, ci în Roma antică. Dar nu puteam să nu îl menţionăm – pentru că este precursorul lui Game of Thrones. Roma este primul serial istoric produs de HBO. Costumele şi decorurile deosebit realizate, dar şi povestea te vor face să nu pleci de lângă televizor. La fel ca şi în GoT, tema principală este lupta pentru putere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conţinut protejat!