Spaghete: Cel mai simplu mod de măsurat o porție

Câte spaghete trebuie puse la fiert pentru o persoană? Cât de mare este o porție de „spaghetti”? Îți arătăm cel mai ușor mod în care măsori cantitatea ideală.

Cu toții știm cât de mare este o porție de spaghete atunci când ele sunt deja gătite. Dar ce cantitate de paste nefierte trebuie să punem în oală, pentru a obţine o porţie de paste fierte?

Desigur, cantitatea diferă de la persoană la persoană. Cantitățiile despre care scriem aici sunt cele pentru o porție medie. În general, se recomandă să folosim 100 de grame de paste nefierte pentru o porție. Prin urmare, într-un pachet normal de 500 de grame sunt spaghete pentru 5 porții medii.

Îți arătăm un mic truc care te scapă de bătăile de cap. Probabil ai deja în casă o lingură specială pentru paste (ca cea din imagine). Dacă nu ai, ai putea să îți cumperi una, întrucât aceste linguri sunt foarte practice.

Lingurile speciale pentru paste au, în mod normal, o gaură în mijloc. Mulți cred că acea gaură este doar pentru ca apa să se scurgă – dar ea mai are un rol: te ajută să măsori cantitatea de spaghete. Ia o mână de paste nefierte și introdu-le prin acea gaură. Dacă lingura este una de calitate, mărimea găurii corespunde unei porții.

Așa măsori o porție de spaghete

Citește și articolul nostru Spaghete bolognese – rețeta originală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conţinut protejat!