Tiramisu – reţeta originală

Tiramisu este un desert delicios. Avem pentru tine reţeta de Tiramisu originală, cu ajutorul căreia prepari uşor şi repede îndrăgitul desert italienesc.

Tiramisu – ingrediente (pentru 6-8 porţii)

De aceste ingrediente ai nevoie pentru a prepara Tiramisu:

  • 500 g mascarpone (alternative: brânză dulce de vaci sau ricotta)
  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 300 g pişcoturi
  • 2 căni mari de cafea neîndulcită
  • 2 linguri marsala (alternative: amaretto sau coniac)
  • cacao (de preferat e cea amară, nu cea dulce, solubilă)

Dacă desertul urmează a fi mâncat de copii, nu folosi deloc alcool (marsala, amaretto, coniac), ci eventual doar puţină esenţă de rom. De asemenea, foloseşte cafea fără cofeină.

Mod de preparare

Durată de preparare: aproximativ 30 de minute

  • Separă gălbenuşurile de albuş.
  • Amestecă gălbenuşurile de ou şi zahărul, până obţii o cremă.
  • Adaugă mascarpone şi amestecă bine (se poate şi cu mixerul).
  • Într-un castron, amestecă marsala şi cafeaua. Apoi înmoaie puţin pişcoturile în lichidul obţinut.
  • Jumătate din cantitatea de pişcoturi o aşezi într-o tavă sau într-un vas cu fundul plat.
  • Jumătate din crema de mascarpone o torni peste pişcoturi.
  • Peste cremă, mai pui un strat de pişcoturi.
  • Toarnă restul de cremă peste pişcoturi.
  • Pune tava cu tiramisu în frigider, unde o laşi cel puţin 3 ore. Eventual acoper-o cu folie alimentară, ca să nu capete miros de la alte alimente.
  • Înainte de a servi tiramisu, presară cacao deasupra lui.
Tiramisu, reţeta originală
Tiramisu, reţeta originală (Foto: Pixabay)

Dacă îţi place bucătăria italienească, poate te interesează şi reţeta originală de spaghete bolognese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *