WhatsApp pe computer: Cum foloseşti aplicaţia pe PC

Ştiai că poţi folosi WhatsApp pe computer? Aplicaţia mobilă poate fi instalată şi pe calculator – îţi explicăm cum faci asta.

Utilizatorii de Windows şi Mac OS pot folosi WhatsApp pe computer. În acest sens, trebuie să descarce aplicaţia care este pusă la dispoziţie pe pagina oficială WhatsApp.

Important de ştiut: Nu poţi folosi WhatsApp fără un telefon mobil. Chiar şi atunci când foloseşti aplicaţia pe computer sau în browser, trebuie să fie conectată la un telefon mobil cu acces la internet.

Cum instalezi WhatsApp pe computer?

Aceştia sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi:

1. Deschide pagina www.whatsapp.com şi apoi mergi la punctul „Descărcare” (click aici)

whatsapp.com: Aici descarci aplicaţia pentru computer.

2. Alege sistemul de operare şi descarcă aplicaţia.

3. După ce s-a descărcat aplicaţia, va fi instalată automat. Dacă observi că nu porneşte instalarea, caută în folderul „Downloads” aplicaţia WhatsApp.exe (Windows) sau files-WhatsApp.dmg (Mac OS). Porneşte manual instalarea.

4. După ce aplicaţia a fost instalată, vei avea simbolul WhatsApp şi pe ecranul computerului. Apasă pe pictogramă şi se va deschide următoarea fereastră:

5. După cum scriam mai sus, ai nevoie de un telefon mobil cu conexiune la internet pentru a folosi WhatsApp – chiar şi pe computer. Pentru a te putea conecta la contul tău de WhatsApp, trebuie acum să deschizi aplicaţia pe telefon.

6. Deschide meniul (Android) sau setările (iPhone) aplicaţiei şi acolo punctul „WhatsApp Web/Desktop”:

Setări >> WhatsApp Web / Desktop

7. Apropie camera foto a telefonului de ecranul computerului, pentru a scana codul QR (acel pătrat negru cu alb):

whatsapp web qr

8. Acum eşti conectat(ă) şi pe computer.

Două informaţii importante

Când foloseşti WhatsApp pe calculator, e important să fii atent(ă) la următoarele:

  • Ţine telefonul mereu aproape şi conectat la internet. Altfel, mesajele nu se vor sincroniza: nu primeşti pe PC mesajele noi, iar mesajele pe care le scrii nu sunt transmise.
  • Dacă mai sunt şi alte persoane care folosesc acelaşi computer şi nu doreşti ca ele să aibă acces la conversaţiile tale de pe WhatsApp, nu uita să te deconectezi de fiecare dată după ce foloseşti aplicaţia (iar data viitoare când te conectezi, va trebui să scanezi din nou codul QR).
Aşa te deconectezi

WhatsApp: Cum schimb limba?

WhatsApp Web: Cum foloseşti aplicaţia în browser

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conţinut protejat!