WhatsApp Web: Cum foloseşti aplicaţia în browser

Aplicaţia WhatsApp nu o poţi folosi doar pe telefonul mobil, ci şi pe computer, în browser. Îţi explicăm cum funcţionează WhatsApp Web.

Gândeşte-te la următoarea situaţie: eşti la lucru, unde nu ai voie să „te joci” toată ziua pe telefonul mobil. Şi nici nu poţi instala WhatsApp pe computer (citeşte articolul Cum foloseşti WhatsApp pe computer). Totuşi, mai există o variantă cum poţi comunica cu pretenii şi familia: WhatsApp Web.

Ce este WhatsApp Web?

WhatsApp Web este tot aplicaţia WhatsApp, dar într-o versiune pe care o accesezi direct în browser. A fost realizată de aceiaşi programatori care au făcut şi versiunea mobilă. Deci este perfect legală şi nu încalci în niciun fel termenii de utilizare ai WhatsApp.

Important: Nu poţi folosi această versiune WhatsApp în locul variantei mobile, ci ca o extindere a acesteia. Chiar dacă scrii pe calculator, trebuie să ai un telefon cu conexiune la internet, pe care ai instalat WhatsApp.

Cum foloseşti WhatsApp în browser?

1. Deschide pagina de internet web.whatsapp.com.

WhatsApp Web

2. Deschide aplicaţia WhatsApp pe telefonul mobil.

3. Mergi la „Meniu” (Android) sau la „Setări” (iOS) şi apoi apasă pe „WhatsApp Web/Desktop”:

4. Acolo alegi opţiunea de scanare a codului QR.

5. Aproprie camera telefonului de ecranul computerului şi scanează codul QR (pătratul cu negru şi alb):

whatsapp web qr

6. Gata! Acum poţi folosi WhatsApp în browser.

Informaţii importante

  • Ai nevoie de un telefon mobil pentru a folosi WhatsApp. Chiar dacă foloseşti varianta în browser, trebuie să ai în preajma ta un telefon pe care ai instalat aplicaţia şi care e conectat la internet. Dacă nu ai telefonul la tine, nu te poţi autentifica pe WhatsApp în browser. Iar, dacă opreşti internetul, mesajele nu se mai sincronizează. Asta înseamnă că nu mai primeşti şi nu poţi trimite mesaje din browser (nici măcar atunci când computerul e conectat la internet).
  • Nu uita să te deconectezi de la WhatsApp, atunci când folosesc şi alte persoane calculatorul tău şi dacă nu vrei să îţi citească mesajele. După deconectare, va trebui să introduci din nou codul QR atunci când vrei să foloseşti iar WhatsApp în browser.

Cum foloseşti WhatsApp pe computer

WhatsApp: Cum schimb limba?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Conţinut protejat!